Portfolio Information

  • Date: December 2017
  • Client: Theater Bonhoeffer

Productieleiding bij de muzikale kerstvoorstelling KerstAppening in 2017 van Theater Bonhoeffer.

Theater Bonhoeffer voerde in december 2017 voor het derde jaar een muzikale kerstvoorstelling op. Na het grote succes van de zelf geschreven kerstvoorstelling ‘Spel der Engelen’ en de kerstvoorstelling ’Vonken’ was ook dit jaar het verhaal zelf geschreven. Marijke Lute en Peter-Paul Rauwerda, docenten van het Bonhoeffercollege, hebben met een aantal leerlingen het verhaal bedacht en het script geschreven.

Het verhaal

Dit jaar ging de kerstvoorstelling over een vlogster die vele volgers heeft. Door middel van een gloednieuwe app kan ze grote reizen maken zonder te vliegen. Een foutje in de software brengt haar abusievelijk in het jaar nul.

‘KerstAppening: Vlog je hart’ bracht het kerstverhaal vanuit het perspectief van een jonge egocentrische vlogster, die tijdens het verhaal een sociaal maatschappelijke groei maakt.

Zelf geschreven song

De slotsong ‘Ik heb het licht gezien’ is geschreven door Peter-Paul Rauwerda en gecomponeerd door Klaas Sabel, (beide docenten op het Bonhoeffercollege) speciaal voor deze kerstvoorstelling.

Verbondenheid

‘Verbondenheid’ is het thema dit jaar. Om een muzikale kerstvoorstelling te maken verbond Theater Bonhoeffer zich met studenten van het NOVA College Haarlem, opleidingen dans en theater, en dansgroep The Workout uit Heemskerk. Verbinding geeft het ultieme kerstgevoel voor Theater Bonhoeffer, Kerst op het Plein Heemskerk en Castricum.

KerstAppening was te zien op:

16 december 2017 20.00 uur te zien in Kerst op het Plein Castricum
Op het plein voor De Goede Herder op de Dorpsstraat in Castricum.

21 december 2017 20.00 uur te zien in Kerst op het Plein Heemskerk

Op het Nielenplein in Heemskerk

22 december ’s morgens te zien in Kerst in de Aula Theater Bonhoeffer
Eén keer voor brugklas leerlingen en één keer voor alle leerlingen en medewerkers van het Bonhoeffercollege. In de aula van het Bonhoeffercollege.

https://theaterbonhoeffer.nl/2017-kerstappening/