Info

De mol en de Paradijsvogel is een indringende nieuwe Nederlandse musical, waarin twee verhalen over identiteit en queer rolmodellen zich met elkaar vervlechten. Het ene verhaal is van de flamboyante televisie- en theaterpersoonlijkheid Albert Mol, die als eerste BN’er publiekelijk uit de kast komt in het benepen Nederland van na de oorlog. Het andere verhaal is van een Syrische vluchteling, die een plek als drag artist probeert te veroveren in het moderne Amsterdam van 2023. Maar Amsterdam blijkt toch niet zo tolerant te zijn als hij had gedacht… Beide mannen zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Duiken ze de grond in als een mol en verbergen ze wie ze zijn, of durven ze uitbundig hun kleuren te laten zien als een paradijsvogel?

De Mol en de Paradijsvogel is in 2022 als werkplaatsvoorstelling in DeLaMar West geweest en sindsdien is er nog veel aan de voorstelling geschaafd en verbetert. In de pride-maanden juli en augustus 2023 volgt een vernieuwde versie van ‘De Mol en de Paradijsvogel’. Op 16 juli is de voorstelling in première gegaan met veel lovende kritieken. Lees meer over het verhaal, de cast, de recensies en de productie op de website van OpusOne.

Ik heb het geluidsontwerp gemaakt voor deze voorstelling en heb die ook de eerste weken uitgevoerd. De voorstelling bestaat uit 11 acteurs en een 4-koppige live band, bestaande uit een pianist (tevens de muzikaal leider), bassist, drummer en blazer.

Voor dit geluidsontwerp heb ik gewerkt met een Allen & Heath SQ6, ME-1’s als monitoring voor de band, 4 JBL monitorspeakers tbv monitoring spel en SFX, 2 Meyer Sound UPJunior tbv monitoring spel, 10 Shure AXIENT DIGITAL ontvangers en beltpacks, 2 Wisycoms ontvangers en beltpacks en DPA 4061 beugels voor de acteurs. De voorstelling is geprogrammeerd d.m.v. scenes in de SQ6 en QLAB.

Drag View Close play
Scroll Top