Info

Theater Bonhoeffer heeft in april 2017 een theaterproductie gespeeld over het waargebeurde verhaal ‘Der Tunnel’.

 

Berlijn 1961. De stad is sinds het einde van WOII bezet door de Sovjet-Unie, de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk. Hoewel het vrij verkeer van personen en goederen tussen de verschillende sectoren mogelijk is, wordt iedereen bij de grenzen gecontroleerd. Dan, van de ene op de andere dag, begint de Oost-Duitse regering met het bouwen van een fysieke grens. Het prikkeldraad en de wegversperringen maken al snel plaats voor betonblokken en leden van de VoPo (Volkspolizei). Die hebben de opdracht om vluchtelingen direct neer te schieten. Families zijn opeens gescheiden, vrienden raken elkaar kwijt, mensen kunnen niet meer naar hun werk. De opdeling van Berlijn in een westers en communistisch oostelijk deel is een feit. Vanaf dat moment wordt het vrijwel onmogelijk om van het ene deel van de stad naar het andere te reizen.

 

Wir sind Berliner gaat over een aantal vrienden die het wel gelukt is om naar het westen te vluchten. Zij hebben een missie: zo snel mogelijk hun familie en vrienden helpen Oost-Berlijn en het beklemmende regime te ontvluchten. Ze besluiten een tunnel onder de muur te graven. Wir sind Berliner is het verslag van dit waargebeurde verhaal over de drang naar vrijheid en de offers die dit vraagt. Vriendschappen worden gesmeed, andere komen door de enorme spanningen onder druk te staan. Een verhaal op leven en dood over volhouden, tegenslagen, verraad, liefde en succes.

 

Theater Bonhoeffer presenteerde voor de negende keer op rij een muzikale voorstelling geproduceerd door leerlingen, medewerkers en ouders. Wir sind Berliner was te zien op 11, 12, 13 en 14 april 2017.

Scroll Top