- Kris Aardenburg

Van kleins af aan ben ik al met muziek bezig. Ik heb 10 jaar drumles gehad, was DJ op de basisschool en hield mij altijd bezig met muziek en de techniek daaromheen.

In de brugklas van de middelbare school zijn mijn ogen geopend voor de theaterwereld, toen ik begon bij de theatergroep ‘Theater Bonhoeffer’ als geluidstechnicus en later ook als productieleider. Na de middelbare school wilde ik door in de podiumtechniek en ben naar de Herman Brood Academie in Utrecht gegaan, waar ik veel gave stages heb mogen doen.

De magie van het theater is prachtig en geeft een diepgeworteld gevoel dat ik moeilijk kan omschrijven. Ik vind het enorm belangrijk om een verhaal te vertellen in het theater en wil dat graag laten zien in de techniek. 

00:00

Ik ben maatschappelijk betrokken en vind het belangrijk om maatschappelijke problemen met iedereen te bespreken. Dit kan niet mooier en beter dan in een theatervoorstelling. Voorstellingen met een maatschappelijke relevantie wil ik dan ook graag aan het publiek laten zien en voel ik mij ook geroepen om de boodschap duidelijk te maken aan het publiek in mijn werk. Zo heb ik in mijn eindexamenjaar van de HAVO het theaterstuk #ALEX van Theater Bonhoeffer neergezet als productieleider en geluidstechnicus. Een verhaal over digitaal pesten, sexting en depressie. Door, voor en over jongeren waar deze problemen het meest voorkomen.

Betrokken en behulpzaam
Communicatief vaardig
Verantwoordelijkheidsgevoel
Flexibel
Leidinggeven en organiseren
Zorgvuldig
Nederlandse taal
Engelse taal
Geluidsontwerp

Het geluidsontwerp bij musicals en (muzikale) theatervoorstellingen

FOH Geluidstechniek

Musicals, (muziek-)theater, concerten

Zendertechniek

Verzorgen van de zendertechniek

Studio mixing

In studio afmixen- en masteren van (live) opnames

Allround Theatertechniek

Licht, geluid, trekkenwand etc.

Technische productie

Technische voorbereidingen voor een voorstelling