- Kris Aardenburg

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door muziek. Ik heb tien jaar lang drumles gehad, was DJ op de basisschool en was altijd bezig met muziek en de bijbehorende techniek.

In de brugklas van de middelbare school opende zich voor mij de wereld van theater, toen ik begon bij de theatergroep ‘Theater Bonhoeffer’ als geluidstechnicus en later ook als productieleider. Na de middelbare school besloot ik mijn passie voor podiumtechniek verder te ontwikkelen en ging ik naar de Herman Brood Academie in Utrecht, waar ik vele prachtige stages heb kunnen doen.

De magie van het theater is onbeschrijfelijk en geeft me een diep geworteld gevoel. Ik hecht enorm veel waarde aan het vertellen van een verhaal in het theater en streef ernaar dit te laten zien in mijn technische werk.

Ik voel me sterk verbonden met maatschappelijke kwesties en ben ervan overtuigd dat het bespreken ervan met iedereen van groot belang is. Wat is er nu beter en krachtiger dan dit te doen in een theatervoorstelling? Voorstellingen met een maatschappelijke lading wil ik graag aan het publiek presenteren, en ik voel me geroepen om de boodschap helder over te brengen in mijn werk.

Een voorbeeld hiervan is mijn betrokkenheid bij het theaterstuk #ALEX van Theater Bonhoeffer, waarbij ik als productieleider en geluidstechnicus betrokken was tijdens mijn eindexamenjaar op de HAVO. Dit stuk behandelde thema’s als digitaal pesten, sexting en depressie, specifiek gericht op jongeren, waar deze problemen vaak voorkomen.

Daarnaast werk ik nauw samen met Stichting MAE, die maatschappelijke, culturele en sociale vraagstukken verweeft in haar voorstellingen.

En heb ik mijn eerste professionele geluidsontwerp mogen maken voor de productie ‘De Mol en de Paradijsvogel‘, een stuk dat draaide om het icoon Albert Mol.

Betrokken en behulpzaam
Communicatief vaardig
Verantwoordelijkheidsgevoel
Flexibel
Leidinggeven en organiseren
Zorgvuldig
Nederlandse taal
Engelse taal
Geluidsontwerp

Het geluidsontwerp bij musicals en (muzikale) theatervoorstellingen

FOH Geluidstechniek

Musicals, (muziek-)theater, concerten

Zendertechniek

Verzorgen van de zendertechniek

Studio mixing

In studio afmixen- en masteren van (live) opnames

Allround Theatertechniek

Licht, geluid, trekkenwand etc.

Technische productie

Technische voorbereidingen voor een voorstelling